Limonun Faydaları Nelerdir?
Limonun Faydaları Nelerdir?
Limon, dolaşım sorunlarına iyi gelir: Eğer dolaşım sorunlarından yakınıyorsanız limon günlük beslenmenizde yer almalı. Her gün yarım limon suyunu ılık suya ekleyip balla tatlandırın.
- Yorgunluğa karşı limonata: Spor yapanlar için bir bardak ılık suya ilave edilmiş birkaç damla limon suyu hem susuzluğu gideriyor hem de terleme ile kaybedilen mineralleri geri kazandırıyor. Özellikle bal ya da şeker eklenmiş limonata, ani enerji verici etkisiyle spor sonrası için ideal.
- Limon yaprağı strese karşı vücudu korur: Limonun rahatlatıcı etkisi var. Birkaç taze limon yaprağını 2 bardak suda haşlayıp süzün. Bal ilave edip ılık olarak günde birkaç çay bardağı için. Stresten uzak durmak için limon yaprağı çayı kürünü birkaç hafta devam ettirin.
- Limon suyu çocuklardaki iştahsızlığı giderir: Çocuğunuz iştahsız ise yemeklerden önce birkaç damla limon suyu içirin. Bu mideyi etkileyip iştahını artıracaktır.
- Limon çayı hazımsızlığa iyi gelir: 1 limonu dilimleyin ve üzerini örtecek kadar su ekleyip kaynatın. Süzüp ılık olarak için. Ya da sıcak suya birkaç damla limon suyu damlatıp 1 çay kaşığı şeker ile tatlandırın ve 1 hafta boyunca her gün 1-2 bardak sıcak olarak için.
- Limon dilimleri mide bulantısına karşı doğal bir ilaçtır: Mide bulantısından şikayetçiyseniz 3-4 limonu dilimleyip çaydanlığa alın. Üzerine 1 litre su ilave edip kaynatın. Süzüp sıcak olarak için.
LİMON SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?
- Antiseptik özelliği vardır. Bu sayede soğuk algınlığı, bronşit ve nezle gibi hastalıklara karşı doğal bir savunucudur.
- Zayıflamaya yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırır.
- Vücudu toksinlerden arındırır. Hastalıkların vücuda yayılmasını önler.
- Karaciğerin enzim üretmesini azaltır. Temizlenmesini sağlar.
- Zihinsel gelişimi destekler. Özellikle hamilelere önerilir.
- Ateş düşürücü özelliği vardır. Grip dönemlerinde koltuk altı, ayak altı ve alın bölgesine sürülebilir.
- Cilt ve saç sağlığını korur. Hücrelerin yenilenmesini destekler.
LİMONUN BİLİNMEYEN KULLANIM ALANLARI NELERDİR?
- SALATALARDA SİRKE YERİNE LİMON;
Limon suyunu salatalarda sirke yerine kullanabilirsiniz. Salataların tadını artırmak için yarım ölçü limon suyu ile sirke ve 1 ölçü zeytinyağını karıştırıp sos hazırlayın.
- MARİNE İÇİN LİMON DİLİMLERİ;
Limon dilimlerini ve suyunu, et ve çeşitli balıkları marine etmek için kullanabilirsiniz. Defne yaprağı, sarımsak ve baharat gibi malzemeler ilave ederek marinatı zenginleştirin.
- YEMEKLERİN İÇERİSİNE LEZZET KATMAK İÇİN;
Makarna, pilav ve zeytinyağlı yemeklerin lezzetini artırmak için limon kabuğunu rendeleyip kullanabilirsiniz.
- DONDURMA VE KOKTEYL KARIŞIMLARI;
Dondurma, kokteyl, tatlı ve sorbeleri hazırlamak için limon suyu ve kabuğundan yararlanabilirsiniz.
- MEYVE VE SEBZELERİN KARARMAMASI İÇİN;
Kereviz, yerelması, enginar, elma, mantar, armut, ayva ve muzu soyup kararmaması için limonlu suda bekletin.
Limon suyu ve kabuğunu çorba, et ve sebze yemekleri ile tatlılara kadar pek çok değişik yemeğin hazırlanmasında kullanabilirsiniz.
- KOKU VE PARFÜM SEKTÖRÜ;
Limonun kabuğunu rendeleyip aromatik kokusunun daha geniş bir alana dağılmasını sağlayabilirsiniz. Kabuğunu jülyen kesip yemekleri süsleyebilirsiniz.
Zeytinyağlı yemeklere ve mezelere birkaç damla ilave ederek yemeklerin lezzetini artırabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.