sogbet islami sohbetler omegle tv türk sohbet cinsel sohbet dini chat ankara güneş enerjisi Penis Büyütme Ameliyatı Penis Enlargement Surgery Turkey Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Kürtaj Ankara Kızlık Zarı Dikimi Ankara Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara juul iqos iluma

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.10.2022 - 10:11, Güncelleme: 26.10.2022 - 10:11
 

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler, Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler •             6 adet yufka İçi için: •             Peynir (ben 2-3 çeşit peynir karıştırıp kullanıyorum, çok lezzetli oluyor) •             Maydanoz Böreğin sosu için: •             Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı •             1 su bardağı sıvı yağ •             1 su bardağı süt •             1 adet yumurta Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? 1.            İlk olarak böreğin sosu hazırlanır. Bunun için; uygun bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve yumurta alınarak karıştırılır. 2.            Daha sonra fırın tepsisi üzerine 1 tane yufka açılır. 3.            Hazırlanan sostan yufkanın üzerine sürülür. Bir yufka parçalara ayrılarak tepsiye serilir. 4.            Üzerine birkaç çeşit peynir ve maydanozdan oluşan iç harçtan konur. Peynirli katlara sos dökmüyoruz. 5.            Üzerine parçalara ayrılmış yufka serilerek hazırlanan sostan tekrar bolca sürülür. Bir kat daha 3 parçaya ayrılmış yufka serilir. 6.            Peynirli harçtan serpilir. Üzerine bir kat daha yufka serilir. Hazırlanan sostan sürülür. 7.            Üzerine bir kat yufka serilir, sostan sürülür. Son peynirli katımız için yufka serilir peynirler serpilir ve üzerine kalan yufka serilir. 8.            Tepsinin kenarlarından sarkan yufkalar üzerine kapatılarak börek dilimlenir. 9.            Yapımını her kat için yazdığımdan karışık gelebilir. Özetle bir kat peynirli bir kat soslu olacak şekilde yufkalar diziliyor. 10.          Börek dilimlenir ve kalan sosun tamamı böreğin üzerine gezdirilir, her yerinin ıslanması sağlanır. 11.          Üzerine susam serpilerek sonrasında 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir. 12.          Hazırlanan sosu ile yüzeyi çıtır çıtır içerisindeki harcı ile damak lezzetimizi zenginleştiren peynirli tepsi böreği nasıl yapılır diyorsanız börek tariflerinize eklemeyi unutmayın. 13.          Leziz sunumu ve iştah açan görünümü ile peynirli tepsi böreği tarifini sizlerin de beğeneceğini düşünüyorum. 14.          Kat kat hazırlanan yufkaları ve kabarması ile harika gözüken peynirli tepsi böreğini misafirlerinize ve ailenize kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. afiyet olsun. :)  
Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler, Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

•             6 adet yufka

İçi için:

•             Peynir (ben 2-3 çeşit peynir karıştırıp kullanıyorum, çok lezzetli oluyor)

•             Maydanoz

Böreğin sosu için:

•             Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

•             1 su bardağı sıvı yağ

•             1 su bardağı süt

•             1 adet yumurta

Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

1.            İlk olarak böreğin sosu hazırlanır. Bunun için; uygun bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve yumurta alınarak karıştırılır.

2.            Daha sonra fırın tepsisi üzerine 1 tane yufka açılır.

3.            Hazırlanan sostan yufkanın üzerine sürülür. Bir yufka parçalara ayrılarak tepsiye serilir.

4.            Üzerine birkaç çeşit peynir ve maydanozdan oluşan iç harçtan konur. Peynirli katlara sos dökmüyoruz.

5.            Üzerine parçalara ayrılmış yufka serilerek hazırlanan sostan tekrar bolca sürülür. Bir kat daha 3 parçaya ayrılmış yufka serilir.

6.            Peynirli harçtan serpilir. Üzerine bir kat daha yufka serilir. Hazırlanan sostan sürülür.

7.            Üzerine bir kat yufka serilir, sostan sürülür. Son peynirli katımız için yufka serilir peynirler serpilir ve üzerine kalan yufka serilir.

8.            Tepsinin kenarlarından sarkan yufkalar üzerine kapatılarak börek dilimlenir.

9.            Yapımını her kat için yazdığımdan karışık gelebilir. Özetle bir kat peynirli bir kat soslu olacak şekilde yufkalar diziliyor.

10.          Börek dilimlenir ve kalan sosun tamamı böreğin üzerine gezdirilir, her yerinin ıslanması sağlanır.

11.          Üzerine susam serpilerek sonrasında 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.

12.          Hazırlanan sosu ile yüzeyi çıtır çıtır içerisindeki harcı ile damak lezzetimizi zenginleştiren peynirli tepsi böreği nasıl yapılır diyorsanız börek tariflerinize eklemeyi unutmayın.

13.          Leziz sunumu ve iştah açan görünümü ile peynirli tepsi böreği tarifini sizlerin de beğeneceğini düşünüyorum.

14.          Kat kat hazırlanan yufkaları ve kabarması ile harika gözüken peynirli tepsi böreğini misafirlerinize ve ailenize kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

afiyet olsun. :)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gozdetv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.