sogbet islami sohbetler omegle tv türk sohbet cinsel sohbet dini chat ankara güneş enerjisi Penis Büyütme Ameliyatı Penis Enlargement Surgery Turkey Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Kürtaj Ankara Kızlık Zarı Dikimi Ankara Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara juul iqos iluma

Köy Okullarındaki Öğrencilere Ekmek Yapmanın Mutluluğu

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.11.2022 - 19:10, Güncelleme: 05.11.2022 - 19:10
 

Köy Okullarındaki Öğrencilere Ekmek Yapmanın Mutluluğu

Adıyaman’da meslek lisesi öğrencileri köy okullarından taşımalı eğitim gören ve pansiyonda kalan öğrenciler için günlük 10 bin ekmek üretiyor.
Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Oteli’nde öğrencilerin mesaisi gece başlıyor. Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri okulun fırınına gelerek ekmek üretiyor. Teorik derslerin yanında uygulama derslerinde pratik yapan öğrenciler, hem ders yapıyor hem de köy okullarında okuyan öğrencilere ekmek yapıyor. Her hafta farklı öğrencilerin çalıştığı fırında günlük 10 bin ekmek üretiliyor. Yoğrulan hamurlar, öğrencilerin marifetli ellerinde fırına girerek, 50 ve 70 gramlık ekmek olarak çıkıyor. Çıkan ekmekler makinede paketlendikten sonra poşetlere konularak sabahın ilk ışıklarıyla birlikte köy okullarına ve pansiyonlara doğru yola çıkıyor. Adıyaman’da taşımalı eğitim gören ve pansiyonda kalan 20 bin öğrenciden bir kısmının ekmeğini meslek lisesi öğrencileri yapıyor. Fırının kapasitesinin arttırılarak, tüm öğrencilerin ekmeğini üretme hedefleniyor.    “Burası üretim üssü gibi çalışıyor”    Öğrenciler ile birlikte fırında çalışan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı ise meslek liselerinin üretime katkı sağladığını vurgulayarak, “Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde günlük 10 bin adet ekmek üretiyoruz. 50-70 gramlık ekmek üretiyoruz. Bu haliyle israfı da önlemiş oluyoruz. Biz bu ekmeği taşımalı eğitimde olan öğrencilerimize, pansiyonlu okullarımıza veriyoruz. Tamamen kendi içimizde tüketiyoruz. İlimizde 20 bin tane taşımalı eğitimde yemek yiyen öğrencimiz var. Bu kapasiteyi iki katına çıkartıp inşallah ilimizdeki bütün öğrencilerimize ekmeğimizi buradan vereceğiz. Dolayısıyla burası bir üretim üssü gibi çalışıyor. Burada hem öğrencilerimiz eğitim alıyor hem öğretmenlerimiz öğrencilerin başında bulunarak onlara katkı sunuyor. Burası üretim üssü gibi çalışacak” dedi.    Öğrenciler ise hem derslerini hem de meslek öğrendiklerini belirterek, köy okullarındaki öğrencilere ekmek yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.
Adıyaman’da meslek lisesi öğrencileri köy okullarından taşımalı eğitim gören ve pansiyonda kalan öğrenciler için günlük 10 bin ekmek üretiyor.

Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Oteli’nde öğrencilerin mesaisi gece başlıyor. Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri okulun fırınına gelerek ekmek üretiyor. Teorik derslerin yanında uygulama derslerinde pratik yapan öğrenciler, hem ders yapıyor hem de köy okullarında okuyan öğrencilere ekmek yapıyor. Her hafta farklı öğrencilerin çalıştığı fırında günlük 10 bin ekmek üretiliyor. Yoğrulan hamurlar, öğrencilerin marifetli ellerinde fırına girerek, 50 ve 70 gramlık ekmek olarak çıkıyor. Çıkan ekmekler makinede paketlendikten sonra poşetlere konularak sabahın ilk ışıklarıyla birlikte köy okullarına ve pansiyonlara doğru yola çıkıyor. Adıyaman’da taşımalı eğitim gören ve pansiyonda kalan 20 bin öğrenciden bir kısmının ekmeğini meslek lisesi öğrencileri yapıyor. Fırının kapasitesinin arttırılarak, tüm öğrencilerin ekmeğini üretme hedefleniyor.


   “Burası üretim üssü gibi çalışıyor”
   Öğrenciler ile birlikte fırında çalışan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı ise meslek liselerinin üretime katkı sağladığını vurgulayarak, “Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde günlük 10 bin adet ekmek üretiyoruz. 50-70 gramlık ekmek üretiyoruz. Bu haliyle israfı da önlemiş oluyoruz. Biz bu ekmeği taşımalı eğitimde olan öğrencilerimize, pansiyonlu okullarımıza veriyoruz. Tamamen kendi içimizde tüketiyoruz. İlimizde 20 bin tane taşımalı eğitimde yemek yiyen öğrencimiz var. Bu kapasiteyi iki katına çıkartıp inşallah ilimizdeki bütün öğrencilerimize ekmeğimizi buradan vereceğiz. Dolayısıyla burası bir üretim üssü gibi çalışıyor. Burada hem öğrencilerimiz eğitim alıyor hem öğretmenlerimiz öğrencilerin başında bulunarak onlara katkı sunuyor. Burası üretim üssü gibi çalışacak” dedi.
   Öğrenciler ise hem derslerini hem de meslek öğrendiklerini belirterek, köy okullarındaki öğrencilere ekmek yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Adıyaman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gozdetv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.