Ünlü Ali Rıza Şeften “Somon Izgara Yemeği”
Bu sebeple balık yemekleri, sağlık için bir hayli faydalıdır. Genellikle hamsi, levrek, çipura gibi balıklar çok tüketilse de, farklı balık türleri de bir hayli lezzetlidir. Bunlardan biri ise somon balığıdır.
Adıyaman’da bir restaurantta yönetici şef olarak çalışan ve müşterilerine en lezzetli ürünleri sunan Ali Rıza Şahiner’in tavsiyesinde bugün Somon ızgara var.
Somon ızgaranın en lezzetli balık yemeğinden biri olduğunu söyleyen ve yemeğin nasıl yapılması gerektiğini söyleyen Ali Rıza Şef; “Öncelikle kültür mantarımızı doğruyoruz. Tavada soteliyoruz. Daha sonra ıspanak,brokoli ile sadece bir iki diş sarımsakla beraber, mantarla tekrar soteledikten sonra hafif bir krema yapıyoruz. Tuzunu karabiberini atıyoruz. Bu karışım garnitürümüz oluyor. Daha önceden marine ettiğimiz somon balığını biberiye ve limonla beraber pişiriyoruz.Adeta karamelize limonun tadı geliyor. Farklı bir lezzet ortaya çıkıyor. Balığı pişirdikten sonra boll yeşillik, altındaki sos ve garnitürlerle beraber servis ediyoruz. Sonrasında mükemmel somon ızgaranın lezzetine erişmiş oluyorsunuz. Afiyet olsun"dedi.
HABER: RABİA KAR