Atmalılı Kadınların Başarı Hikayesi
Adıyaman’ın yöresel yemeklerini üreten ve bunların satışını bizzat kendileri yapan Atmalı kadınlar duygularını şu şekilde dile getirdi.
Nurcan Güvenç: ‘‘16 Şubat 2021 yılında 11 kadın ile kooperatifimizi kurduk. Kooperatif binamız teslim olana kadar çeşitli fuarlara ve festivallere katıldık. Şu an kooperatif binamız 4 aydır aktif durumdadır. 11 üye olduğumuz için fuarlara tekrar katılıyoruz. Burada gözleme, yufka ekmek, köy ürünleri yapıp satışlarını bizzat kendimiz sunuyoruz. Biz sadece bölgenin ürünlerini değil, Adıyaman ili ve Besni ilçesi olmak üzere tüm bölgenin ürünleriyle beraber Kooperatifin ürünlerinde satışını yapıyoruz. Vardiyalı çalışıyoruz.
Atmalı Kadın Kooperatifinde çalışan Münevver Hanım; ‘‘Yöresel ürünlerle beraber pekmez, pestilde yapıyor ve yemek veriyoruz.’’
Ayrıca; nar ekşisi yapan Münevver Hanım tarifi konusunda şunları söyledi: Narı ayıklıyoruz, eziyoruz daha sonra akşamdan başlayıp kaynamaya bırakıyoruz. 24 saat içinde hazır oluyor. Yaptığımız Nar suyunda katkı madde yok yani şeker ve limon tozu yok. Tamamen doğaldır’’dedi.